نوع پروژه | پژوهش، طراحی و توسعه وبسایت | تاریخ راه اندازی | مهرماه ۱۳۹۷ |
دسته بندی | طراحی وب آموزشگاهی | آدرس سایت | IranMehrCollege.com |
امکانات | کاربرپژوهی و طراحی تجربه کاربری، طراحی رابط کاربری ۱۰ الگوی مختلف، پیادهسازی ریسپانسیو، توسعه سیستم مدیریت محتوای اختصاصی وبسایت، توسعه سامانه استعلام مدرک |
پروژه ریدیزاین وبسایت ایرانمهر به عنوان یکی بزرگترین آموزشگاههای زبان پایتخت، با توجه به رویکردهای جدید مدیریت مجموعه و توقع بالایی که از بازدهی این ریدیزاین در راستای جذب مشتری بیشتر میرفت، فرآیند طراحی و توسعه را تبدیل به چالشی کرده بود که تیم اسپیرال توانمندیهای خود را در آن باید به محک میزد. وبسایت قبلی این مجموعه آموزشی مدتها قبل طراحی شده بود و عملا در مقایسه با سایر روشهای تبلیغاتی، هیچ کارکرد قابل توجهی در تبدیل بازدیدکنندگان خود به مشتری نداشت و کمپینهای تبلیغاتی آنلاین را نیز با بازدهی بسیار کمی مواجه میکرد. اما حالا با پررنگشدن جایگاه دیجیتال مارکتینگ به عنوان یکی از اصلیترین ابزارهای جذب مشتری و جدی شدن نقش فضای آنلاین در حوزه روابط عمومی و برندینگ، ریدیزاین این وبسایت قدیمی ضروری مینمود. بنابراین اسپیرالیها این چالش را پذیرفتند و یکی از سختترین روندها را در کار خود در پیش گرفتند.
اولین فاز این پروژه پس از جلسات متعدد بریف، کاربرپژوهی و طراحی و تدوین فرآیندهای تجربه کاربری مبتنی بر دادههای واقعی بود. برای این منظور از سه منبع برای دادههای موثق استفاده شد: تحلیل رفتار کاربران وبسایت قدیمی بر اساس دادههای Google Analytics، تحلیل رفتار حرکت ماوس کاربران و بررسی نقشههای گرمایشی با ابزار Hotjar و در نهایت تدوین و توزیع پرسشنامه. این پرسشنامه با هدف شناخت بیشتر مخاطبان و نیازها و دغدغههای آنها و تحلیل رفتار مصرف در حوزه آموزش زبانهای خارجی تدوین و میان ۳۸۴ نفر از زبانآموزان این مجموعه آموزشی توزیع شد. این پرسشنامه علاوه بر دریافت اطلاعات دموگرافیک، مباحثی نظیر هدف از زبانآموزی، سابقه ثبتنام در سایر آموزشگاهها، شیوه انتخاب آموزشگاه، دلیل انتخاب آموزشگاه، رقبا، اولویتها در شیوه آموزش، ترجیحات کاربری در بخشها و امکانات سایت آموزشگاه و... را نیز مورد سوال قرار داده بود.
پس از گردآوری دادهها و تحلیل اولیه توصیفی، رابطه بین متغییرهای مختلف سنجیده شد و نکات شگفتانگیزی از رفتار مصرف و دغدغههای مخاطبان کشف شد. نکاتی که برخی از آنها مستقیما منجر به طراحی سناریوهای تجربه کاربری گردید و برخی نیز رویکردهای هدفمند و کاردبردی برای تدوین استراتژیهای محتوایی و تبلیغاتی مشخص نمود. همچنین وبسایت رقبایی که مخاطبان در پرسشنامه ذکر کردهبودند در قالب بنچمارکینگ مورد بررسی قرار گرفتند.
با تحلیل رابطه بین متغییرها، نکات شگفتانگیزی از رفتار مصرف و دغدغههای مخاطبان کشف شد که در سناریوهای UX و استراتژیهای تبلیغاتی به کار میرفت.
در مرحله بعد کاربران از نظر ویژگیهای مختلف مبتنی بر دادههای پرسشنامه دستهبندی شدند و ۶ پرسونای کاربری برای بررسی داستانها و سناریوهای مختلف تدوین شدند. پرسونا ابزاری کیفی در طراحی تجربه کاربری است که برای شناخت بهتر مخاطبان تدوین میشود. پس از تدوین مشخصات پرسوناها و داستانهای مربوط به آنها، سناریوهای مختلف تجربه کاربری تعریف شدند.
مرحله طراحی تجربه کاربری با طراحی روندهای کاربری یا User flow وبسایت به پایان رسید. در این مرحله تمام روندها و فرآیندهای کاربران با توجه به سناریوهای پرسوناها و پژوهشهای انجام گرفته تدوین و به صورت یک نمودار طراحی شد.
طراحی رابط کاربری وبسایت با توجه به نکاتی که از مرحله پژوهشی استخراج شده بود و با در نظر گرفتن سناریوهای متنوع تدوین شده، طراحی گردید. صفحه اصلی این وبسایت به شیوه Long Scroll طراحی شد تا تمام این سناریوهای متنوع جهت هدایت کاربر به بخشهای مختلف و همچنین تولید سرنخ (lead) در آن دیده شود. همچنین انیمیشنها و افکتهای تعاملی وبسایت در نرمافزار After Effects شبیهسازی و در قالب یک ویدیو به کارفرما جهت تأیید ارائه شدند. صفحات داخلی نیز به شکل ویژهای طراحی شد و در نهایت ۹ الگوی متنوع بر اساس بخشهای مختلف برای صفحات داخلی طراحی گردید.
در مرحله نهایی یک سیستم مدیریت محتوای اختصاصی برای این وبسایت برنامهنویسی شد تا مدیریت کاملی برای بخشها و امکانات مختلف این وبسایت مهیا گردد. این سیستم تا ماههای بعد در چرخه دیزاین با کمک مدیر محترم مارکتینگ ایرانمهر دائما در حال بازنگری و تکمیل بوده است و خوشبختانه این چرخه مهم از حرکت نایستاده است.